Hallonbullar med vit choklad.

Hallonbullar med vit choklad.

Hallonbullar med vit choklad

Av Linda Andersson Foto Roger Olsson
Forma dina hallonbullar med vit choklad som hjärtan. Lika trevligt och vackert som gott.

Recept: Hallonbullar med vit choklad

INGREDIENSER

30–35 st

Hallonbullar

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk, ljummen
  • 2 krm salt
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 msk vaniljsocker
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 11–13 dl vetemjöl

Fyllning

  • ca 50 g smör, rumsvarmt
  • ca 250 g hallon, frysta eller färska
  • ¾ dl strösocker
  • ca 100 g vit choklad, riven

Pensling

  • 1 ägg

Garnering

  • 2 msk florsocker
  • 50 g vit choklad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i mjölken.
  2. Tillsätt salt, socker, kardemumma, vaniljsocker, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen ordentligt i några min.
  3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
  4. Kavla ut degen till två plattor, ca 30 x 30 cm, och bred på smör.
  5. Mosa hallonen lite lätt och bred ut dem. Strö över socker och vit choklad.
  6. Rulla ihop båda plattorna, var för sig, från båda långsidorna tills de möts på mitten. Skär dem i ca 2 cm breda bitar och lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.  Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen i 7–9 min.
  8. Pudra dem med florsocker och ringla över smält, vit choklad när de kallnat.