Härliga halloncupcakes med vaniljsmakande frosting.

Recept: Halloncupcakes

INGREDIENSER

12 st

  • 50 g laktosfritt smör
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 ½ dl gluten- & laktosfri mjölmix (t ex Semper låg­proteinmix)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl vatten, kokhett
  • 3–4 dl hallon

Vaniljfrosting

  • 150 g laktosfri färskost, t ex Philadelphia
  • 90 g laktosfritt smör, rumsvarmt
  • 6 dl florsocker
  • 2 msk vaniljsocker

Topping

  • färska hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Vispa ägg och strösocker poröst.
  2. Sikta ner mjölmix, bakpulver och vaniljsocker i äggsmeten och blanda ihop.
  3. Tillsätt vattnet och det smälta smöret i smeten. Blanda till en lös smet. Ställ ut formar i en muffinsplåt och fördela smeten, varvat med hallonen, i formarna.
  4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 14 min. Låt dem svalna.
  5. Frosting: Vispa färskost och smör slätt och fluffigt. Sikta i florsocker och vaniljsocker. Vispa till en slät frosting. Spritsa den på muffinsen. Toppa med hallon.
NUVARANDE Halloncupcakes
NÄSTA Kalljästa rågrutor