Hallongrottorlime

Hallongrottor med lime

Av Anna Nordh Foto Thomas Hjertén
Klassiska hallongrottor på nytt sätt.

Ca 20 st

4 ½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör, rumsvarmt

Fyllning
¾ dl hallonmarmelad
1 lime, rivet skal

Glasyr
1 dl florsocker
vatten

Garnering
1 lime, finrivet skal

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop vetemjöl, strösocker, bakpulver och vaniljsocker i en skål.

2. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt ihop till en deg, gärna i matberedare. Låt degen vila inplastad i kylskåpet en stund.

3. Forma degen till bollar och lägg dem i småkaksformar på en plåt.

4. Fyllning: Blanda ihop marmeladen med limeskalet. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite fyllning.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min. Låt dem kallna på ett galler.

6. Glasyr: Blanda ihop florsocker och lite vatten tills konsistensen blir trögt rinnande. Ringla eller spritsa den över kakorna och strö över lite rivet limeskal på varje kaka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!