Hallonmazariner – klassisk mazarin på ett nytt sätt.

Recept: Hallonmazariner

INGREDIENSER

9–10 st

Mördeg

  • 120 g smör, rumsvarmt
  • 60 g florsocker (1 dl)
  • 180 g vetemjöl (3 dl)
  • 20 g äggula (1 st)

Fyllning

  • 370 g mandelmassa
  • 160 g smör, rumsvarmt
  • 110 g ägg (2 st)
  • 60 g äggula (3 st)
  • 8 g vaniljsocker (1 msk)
  • 18 g vetemjöl (2 msk)
  • 40 färska hallon

Garnering

  • florsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Mördeg: Knåda samman alla ingredienser i en bunke för hand eller i en matberedare till en deg. Plasta in degen och låt den vila i kylen i 20 min.
  2. Ta ut degen, knåda den lite lätt och kavla ut den på ett mjölat bord, 3–4 mm tjock, och ta ut 9–10 bottnar med en rund utstickare, ca 10 cm i diameter.
  3. Fodra runda mazarinformar, ca 8 cm i diameter, och se till att degen går över kanterna, skär bort överflödig deg.
  4. Fyllning: Sätt ugnen på 180 grader. Riv mandelmassan och rör ihop den med lite i taget av smöret till en slät massa i en bunke eller matberedare.
  5. Blanda ner ett ägg i taget och blanda väl. Använder du en matberedare så kör du på lägsta hastighet när du blandar i äggen, blanda till sist i vaniljsocker och vetemjöl och blanda väl till en slät och fin massa.
  6. Fyll formarna till lite mer än 3/4 med massan. Stoppa i 4 hallon i varje mazarin och grädda dem mitt i ugnen i 19–22 min eller tills kakan fått en fin gyllenbrun färg.
  7. Låt kakorna svalna helt innan du vänder ut dem ur formarna, pudra på florsocker innan servering.
Hallonmazariner med hallonfyllning

Foto: hallonmazariner

Stoppa ner färska hallon i smeten innan gräddning. Pudra över florsocker innan servering.

NUVARANDE Hallonmazariner
NÄSTA Små mandelkubbar