Hallonmousse med färska hallon i glas

Drömgod hallonmousse.

Hallonmousse

Av Katarina Carlgren Foto Thomas Carlgren
Drömgod hallonmousse som är enkel att göra och kan förberedas i förväg innan gästerna kommer.

Recept: Hallonmousse

INGREDIENSER

6–8 port

Hallonmousse

  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 3/4 dl florsocker
  • 2 dl hallon
  • 1 msk vatten

Garnering

  • hallon, färska
  • citronmeliss
  • chokladflarn, frivilligt

HALLONMOUSSE – GÖR SÅ HÄR:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min. Vispa grädden medelhårt.
  2. Vispa äggulor och florsocker till en vit och luftig smet.
  3. Mosa hallonen med en gaffel. Värm lite av hallonen med vattnet i en kastrull eller i mikron. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem med det varma hallonmoset. Vänd ner det varma hallonmoset i det kalla hallonmoset.
  4. Tillsätt äggulesmeten och vänd ihop allt. Vänd till sist ner den vispade grädden.
  5. Fördela moussen i portionsglas eller formar. Låt dem stå kallt i 3–4 tim.
  6. Servering: Ta fram desserterna ur kylen och dekorera med hallon, citronmeliss och eventuellt chokladflarn.