hallonpaj

Persikor och hallon ger pajen extra god smak.

Hallonpaj med persikor

Av Katarina Carlgren Foto Thomas Carlgren
En god och söt paj med en läcker kombination av hallon och persika. Servera den ljummen med lättvispad grädde.

8–10 bitar

Pajdeg
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
100 g smör
200 g mandelmassa

Fyllning
3 persikor
250 g hallon, färska eller frysta

Garnering
färska hallon

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Smöret skärs i kuber och mandelmassan i mindre bitar. Kör ihop allt till en gryning massa.

2. Fördela 3/4 av degen i en smord pajform, ca 26 cm i diameter, och tryck ut den.

3. Skala och dela persikorna i skivor och fördela frukten över degen.

4. Fördela hallonen över persikorna. Strö den sparade smuliga degen över.

5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Garnera den gärna med färska hallon.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!