Hallonpaj med persikor, toppad med färska bär

Persikor och hallon ger pajen extra god smak.

Hallonpaj med persikor

Av Katarina Carlgren Foto Thomas Carlgren

Recept på hallonpaj med persikor

En god och söt paj med en läcker kombination av hallon och persika. Servera den ljummen med lättvispad grädde.

INGREDIENSER

8–10 bitar

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 200 g mandelmassa

Fyllning

  • 3 persikor
  • 250 g hallon, färska eller frysta

Garnering

  • färska hallon

HALLONPAJ MED PERSIKOR – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Smöret skärs i kuber och mandelmassan i mindre bitar. Kör ihop allt till en gryning massa.
  2. Fördela 3/4 av degen i en smord pajform, ca 26 cm i diameter, och tryck ut den.
  3. Skala och dela persikorna i skivor och fördela frukten över degen.
  4. Fördela hallonen över persikorna. Strö den sparade smuliga degen över.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Garnera den gärna med färska hallon.

Så här bakar du en rabarber- och jordgubbspaj:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!