Det är gott att servera en klick vispgrädde till hallonrutorna.

Det är gott att servera en klick vispgrädde till hallonrutorna.

Hallonrutor med vit choklad

Av Linda Andersson Foto Thomas Hjertén
Läckra rutor med syrliga hallon och söt, vit choklad.

Ca 24 bitar

150 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
3 ½ dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
150 g hallon

Garnering
100 g vit choklad, riven

Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, mjölk, vaniljsocker och vetemjöl. Rör ihop allt till en slät smet.

2. Bred ut smeten i en långpanna, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Fördela hallonen över smet­en och tryck ner dem lite lätt i smeten.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–35 min. Strö chokladen över kakan medan den fortfarande är ljummen. Låt den svalna i formen. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

Vi rekommenderar den här produkten från Kökets Favoriter till receptet:
Chokladen river du enklast med detta rivjärn!