Syrliga hallon och söt, vit choklad är en utmärkt kombination.

Läckra rutor med syrliga hallon och söt, vit choklad.

Ca 24 bitar

150 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
3 ½ dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
150 g hallon

Garnering
100 g vit choklad, riven

Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, mjölk, vaniljsocker och vetemjöl. Rör ihop allt till en slät smet.

2. Bred ut smeten i en långpanna, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Fördela hallonen över smet­en och tryck ner dem lite lätt i smeten.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–35 min. Strö chokladen över kakan medan den fortfarande är ljummen. Låt den svalna i formen. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

Vi rekommenderar den här produkten från Kökets Favoriter till receptet:
Chokladen river du enklast med detta rivjärn!

NUVARANDE Hallonrutor med vit choklad
NÄSTA Grönkålsbröd