Halloweenpaj med lime

Dekorera den goda pajen med pistasch-nötter, limeskivor och florsocker.

Halloweenpaj med pumpa

av Katarina Carlgren foto Thomas Carlgren
En söt pumpapaj som får det lilla extra av pistaschnötter. Servera den gärna med grädde smaksatt med lite riven lime.

Recept: Halloweenpaj

INGREDIENSER

8–10 bitar
Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 1 äggula

Fyllning

  • 4 dl grovt hackat pumpakött
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl osaltade pistaschnötter

HALLOWEENPAJ – GÖR SÅ HÄR:

  1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa, för hand eller i matberedare.
  2. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter, och låt den vila i kylen i minst 20 min. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min.
  4. Lägg pumpaköttet i kastrull med vatten. Koka upp och låt pumpan sjuda i ca 10 min. Häll av vattnet och låt pumpan rinna av. Mixa pumpan lätt och låt den svalna.
  5. Tillsätt äggen, ett i taget, i pumpsmeten. Rör i grädden.
  6. Vänd ner resten av ingredienserna i smeten. Spara eventuellt lite pistaschnötter att strö över den färdiggräddade pajen.
  7. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 min. Täck över pajen med folie om den får för mycket färg.
  8. Sikta florsocker över pajen och strö över några pistaschnötter.

Fler skrämmande goda recept till halloween-festen:


Söta spöken av maräng

Söta spöken av maräng


Halloweentårta med choklad

Halloweentårta


Monstercupcakes

Monstercupcakes

Pumpapaj med fetaost

Pumpapaj med fetaost