En variant på den amerikanska tårtan Devil’s food chocolate cake blir en läskig halloweentårta.

En skrämmande god variant på den klassiska amerikanska tårtan Devil’s food chocolate cake.

Recept: Halloweentårta

INGREDIENSER

12–14 bitar

Tårtbotten

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl ljust muscovadosocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 4 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl mjölk
  • 150 g mörk choklad

Chokladkräm

  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk smör

Topping & garnering

  • 150 g mörk choklad
  • 25 g smör
  • strössel & kristyr

HALLOWEENTÅRTA – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, socker och sirap smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vänd växelvis ner mjölblandningen och mjölken i äggsmeten.
  3. Smält chokladen över vattenbad, vänd försiktigt ner den i smeten.
  4. Fördela smeten i en smord och bröad bakform, ca 22 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt kakan svalna.
  5. Chokladkräm: Smält chokladen över vattenbad tillsammans med grädde och smör. Låt svalna helt. Vispa den kalla krämen tills den blir slät.
  6. Skär kakan i två bottnar. Bred chokladkrämen på den undre delen och lägg försiktigt på den övre delen.
  7. Topping: Smält chokladen över vattenbad tillsammans med smöret. Låt svalna något och bred sedan glasyren över kakan. Garnera kakan med strössel och kristyr.

Fler skrämmande goda recept till halloween-festen:

Söta spöken av maräng

Söta spöken av maräng


Monstercupcakes

Monstercupcakes


Halloweenpaj med pumpa

Halloweenpaj med pumpa & pistaschnötter


Pumpapaj med fetaost

Pumpapaj med fetaost
NUVARANDE Halloweentårta
NÄSTA Söta spöken av maräng