Hasselnötscookies

Bjud på läckert knapriga kakor fyllda med hasselnötter och mörk choklad.

Hasselnötscookies

Av Linda Andersson Foto Thomas Hjertén

Recept: Hasselnötscookies

Stora bitar hasselnötter ger härligt tuggmotstånd i kakorna.

INGREDIENSER

14–18 st

  • 250 g smör
  • 2 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 ½ dl havregryn
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • 100 g hasselnötter, delade på mitten

HASSELNÖTSCOOKIES – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop smör, farinsocker och strösocker i en skål. Tillsätt äggen och rör in dem i smörblandningen.
  2. Blanda ihop vaniljsocker, vetemjöl, salt, bakpulver och havregryn i en skål. Rör ihop det med smörblandningen.
  3. Blanda ner choklad och nötter i kakdegen.
  4. Rulla matskedsstora bollar och lägg dem brett isär på en plåt med bakplåts­papper. Platta till dem lite.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna på plåten.