hasselnötskakor

Det knapriga pärlsockret är pricken över i på hasselnötskakorna.

Hasselnötskakor

Av Linda Andersson Foto Roger Olsson
Spröda och knapriga hasselnötskakor med pärlsocker.

Ca 22 st

200 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1 dl hasselnötter, hackade

Garnering
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smör, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl till en deg. Blanda sist ner hasselnötterna.

2. Forma degen till en rulle, 5–6 cm i diameter.

3. Garnering: Häll ut pärlsocker på en skärbräda och rulla längden i det. Låt degrullen vila inplastad i kylen i ca 20 min.

4. Skär degrullen i skivor, ca 4–5 mm tjocka, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på plåten.