Vill du ha lite extra pynt på rullen kan du garnera med färska myntablad.

Vill du ha lite extra pynt på rullen kan du garnera med färska myntablad.

Hasselnötsrulle

Av Katarina Carlgren Foto Thomas Carlgren
Glutenfri hasselnötsrulle med syrlig lingonsylt i fyllningen som bryter av fint mot den nötiga och söta kakan. 

10–12 bitar

Ingredienser
3 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl hasselnötsmjöl
2 msk potatismjöl
1 ½ tsk bakpulver

Fyllning
3 dl vispgrädde
ca 1 dl lingonsylt, rårörd 

Garnering
lingon, frysta eller färska

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.

2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Sikta ner dem i äggsmeten och vänd ihop till en smidig smet.

3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 min.

4. Strö lite strösocker över kakan och vänd upp den på ett bakplåtspapper. Låt den svalna.

5. Fyllning: Vispa grädden hårt och vänd försiktigt ner sylten. Bred fyllningen över kakan, spara lite till garneringen, och rulla ihop kakan från långsidan.

6. Garnera rulltårtan med lingongrädde och lingon.

Fler recept på rulltårta:
Glutenfri rulltårta – Red velvet
Morotsrulltårta
Chokladrulltårta med Nutella

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!