hastbullar

Hastbullar

Av Linda Andersson  Foto Thomas Hjertén

Hastbullar! Goda kanelbullar som inte behöver jäsa.

Recept: Hastbullar

Ca 20 st

  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl strösocker
  • 7 ½ dl vetemjöl
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 3 ½ dl filmjölk

Fyllning

  • 50 g smör, rumsvarmt
  • ½ dl strösocker
  • 2 tsk mald kanel

Garnering

  • 1 ägg
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, strösocker och vetemjöl i en bunke.
  2. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.
  3. Fördela degen i ca 20 muffins­formar utställda på en plåt.
  4. Fyllning: Blanda ihop smör, strösocker och kanel till en massa i en skål.
  5. Gör en grop mitt i varje bulle och lägg ner en klick fyllning.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

Hastbullarna är godast när de är nygräddade!

Etiketter: kanelbullar, hastbullar