hastbullar

Hastbullar

Av Linda Andersson  Foto Thomas Hjertén

Hastbullar! Goda kanelbullar som inte behöver jäsa.

Ca 20 st

1 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1 ½ dl strösocker
7 ½ dl vetemjöl
150 g smör, rumsvarmt
3 ½ dl filmjölk

Fyllning
50 g smör, rumsvarmt
½ dl strösocker
2 tsk mald kanel

Garnering
1 ägg
pärlsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, strösocker och vetemjöl i en bunke.

2. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop
allt till en kladdig deg.

3. Fördela degen i ca 20 muffins­formar utställda på en plåt.

4. Fyllning: Blanda ihop smör, strösocker och kanel till en massa i en skål.

5. Gör en grop mitt i varje bulle och lägg ner en klick fyllning.

6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
Bullarna är godast när de är nygräddade.

Etiketter: kanelbullar, hastbullar