Havrekakor med smak av kaffe är lite annorlunda men väldigt svåra att motstå.

Recept: Havrekakor med choklad & kaffe

INGREDIENSER

Ca 24 st

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 msk espresso eller starkt kaffe
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • ½ tsk bikarbonat
  • 7 dl havregryn
  • 100 g chokladknappar eller hackad mörk choklad
  • 2 dl grovt hackade valnötter
  • 1/2 dl kaffebönor, krossade

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, muscovado- och strösocker pösigt. Tillsätt ägget och kaffet och vispa smeten smidig.
  2. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker, salt och bikarbonat. Rör ner det i smeten.
  3. Tillsätt havregryn, choklad och valnötter och arbeta ihop allt.
  4. Klicka ut smeten med en sked eller händerna på plåtar med bakplåtspapper. Strössla lite krossade kaffebönor över.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på plåten. När kakorna svalnat helt kan de läggas i burk.
NUVARANDE Havrekakor med choklad & kaffe
NÄSTA Citronmuffins med vit choklad