Havrescones med ost

Baka med en lagrad ost eller en mildare variant som passar vid alla tillfällen.

Havrescones med ost

AV LINDA ANDERSSON FOTO ROGER OLSSON
Snabbgjorda bakpulverbröd som inte behöver jäsa. Lagrad ost i degen gör dem extra smakrika.

Recept: Havrescones med ost

INGREDIENSER

8 bitar

  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl havregryn
  • 7 dl vetemjöl
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl filmjölk
  • 175 g lagrad ost, riven

Garnering

  • 30 g ost av valfri sort, riven
  • vallmofrön

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandingen. Häll ner filmjölk och ost och blanda ihop allt till en deg.
  2. Dela degen i 2 bitar och forma runda kakor med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skär varje kaka i fyra delar. Gör ett hål i mitten på brödet, 3 cm i diameter. Strö över ost och vallmofrön.
  3. Grädda bröden mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna.