Snabbgjorda bakpulverbröd som inte behöver jäsa. Lagrad ost i degen gör dem extra smakrika.

Recept: Havrescones med ost

INGREDIENSER

8 bitar

  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl havregryn
  • 7 dl vetemjöl
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl filmjölk
  • 175 g lagrad ost, riven

Garnering

  • 30 g ost av valfri sort, riven
  • vallmofrön

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandingen. Häll ner filmjölk och ost och blanda ihop allt till en deg.
  2. Dela degen i 2 bitar och forma runda kakor med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skär varje kaka i fyra delar. Gör ett hål i mitten på brödet, 3 cm i diameter. Strö över ost och vallmofrön.
  3. Grädda bröden mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna.
NUVARANDE Havrescones med ost
NÄSTA Gratinerad avokado med ägg