Gör din egen Nutella – hemgjord hasselnötskräm är så mycket godare än köpt!

Recept: Hemgjord Nutella

INGREDIENSER

2 små burkar eller 1 stor 

  • 400 g orostade hasselnötter
  • 200 g choklad, 55 procent, hackad
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ½ tsk havssalt
  • 2 msk honung
  • ev florsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Fördela nötterna på ett bakplåtspapper på en plåt och rosta dem i ca 12 min
  2. Smält chokladen under tiden, antingen i mikro eller över vattenbad. Låt den svalna.
  3. Låt nötterna svalna något. Lägg dem i en kökshandduk och gnugga dem så att det mesta av skalet försvinner.
  4. Häll ner nötterna i en matberedare och kör dem tills de blir till en slät massa. Skrapa ner massan från kanterna med en slickepott om det behövs.
  5. Tillsätt chokladen, vaniljpulver, havssalt och honung till smeten. Kör ihop det snabbt. Tillsätt ev florsocker om du vill ha den sötare.
hemgjord nutella till croissant

Foto: Malin Turunen

Hemgjord nutella − kan det bli godare?

NUVARANDE Hemgjord Nutella
NÄSTA Grönkålssallad med apelsindressing