hjartscones

Hjärtscones

Av Eva Nordlinder  Foto Thomas Hjertén

Hjärtscones är traditionella engelska scones i ny hjärtformad tappning. 

Ca 6 st

4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör, rumsvarmt
ev 1 apelsin, finrivet skal
1 ½ dl vispgrädde

Pensling
vispgrädde

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda och nyp ihop de torra ingredienserna med smöret och eventuellt apelsinskal. Tillsätt grädden och knåda tills du har en smidig deg.

3. Platta ut degen, ca 2 cm tjock. Ta ut 6 hjärtan med en pepparkaksform, 8–9 cm på bredaste stället.

4. Lägg deghjärtana på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med ovispad grädde.

5. Grädda sconesen mitt i ugnen i ca 10 min. Servera dem ljumma med lemon curd, marmelad och vispad grädde eller färskost.

Etiketter: Scones, afternoon tea