Imponera på dina vänner med egengjorda sandwich-glassar. Det blir en kul snackis och så är de ju riktigt goda!

Recept: Icecream sandwich

Slå gärna in glassarna i
smörpapper och vira lite
snöre runt om – det är både
snyggt och praktiskt

INGREDIENSER

9 st

  • 2 ¾ dl vetemjöl
  • ¾ dl kakao
  • ½ msk vaniljsocker
  • 150 g osaltat smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 äggula

Fyllning

  • 1 liter vaniljglass

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sikta ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker i en bunke.
  2. Vispa smör, strösocker och salt fluffigt i en bunke. Tillsätt äggulan tillsammans med de torra ingredienserna. Arbeta ihop allt till en jämn deg.
  3. Dela degen i två lika stora bitar, plasta in dem och låt dem vila i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader vanlig värme.
  4. Ta ut en degbit och kavla ut den till en rektangel, ca 30 x 15 cm. Skär rektangeln i ca 10 x 5 cm stora kex och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med den andra biten och nagga sedan kexen med gaffel. Grädda kexen mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna helt.
  5. Låt glassen stå på en bricka med bakplåtspapper i rumstemperatur i ca 10 min eller tills den går att forma. Stryk med baksidan av en matsked ut glassen så jämnt det går till en rektangel med samma mått som degrektanglarna. Låt sedan glassen på brickan stå i frysen i 2 tim.
  6. Montering: Ta ut glassen ut frysen och skär glassrektangeln i 9 bitar, 10 x 5 cm. Lägg glassbitarna mellan två kex och slå in dem i papper. Låt glassarna ligga i frysen tills det är dags för servering.
Icecream sandwich hemmagjorda

Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Hemgjord klassiker.

NUVARANDE Icecream sandwich
NÄSTA Grundrecept på vetedeg