Söta kakor med en fräsch smak av ingefära.

Söta kakor med en fräsch smak av ingefära.

Ingefärskakor

Av Katarina Carlgren Foto Thomas Carlgren
Goda småkakor med uppfriskande ingefära som fungerar som ett trevligt alternativ till pepparkakor.

150–175 små kakor

1 ½ dl vispgrädde
2 ½ dl strösocker
1 ½ dl vit sirap
1 ½ msk mald ingefära
3 krm citronarom
1 msk bikarbonat
8 ½ dl vetemjöl

Garnering
florsocker

Gör så här
1. Vispa grädden lätt i en bunke. Tillsätt strösocker, sirap, ingefära, citronarom och bikarbonaten (utrörd i lite vatten). Rör ihop och fortsätt röra i några minuter.

2. Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kylskåp över natten.

3. Sätt ugnen på 175 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla den tunt.

4. Stansa ut kakor med stjärnformade kakmått. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 7 min. Låt dem kallna på plåten.

6. Pudra florsocker på kakorna innan servering.

Etiketter: Kakor, ingefära