En härligt krämig och god jordgubbscheesecake med choklad.

Festa till fikastunden med en härligt krämig och god jordgubbscheesecake med choklad.

10–12 bitar

250 g digestivekex med choklad
150 g smör

Fyllning
400 g färskost, t ex Philadelphia
2 tsk kakao
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl färska jordgubbar
100 g mörk choklad, 70 procent
3 dl crème fraiche

Dekoration
5 dl färska jordgubbar 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa kexen till smulor i en matberedare.

2. Smält smöret och blanda ihop det med kexsmulorna.

3. Ta en rund springform, ca 26 cm i diameter, och lägg ett bakplåtspapper i botten. Tryck ut kexblandningen i formen. Grädda mitt i ugnen i 5–7 min.

4. Vispa ihop färskost, kakao och 1 ½ dl av sockret samt äggen till en slät smet. Vänd försiktigt ned jordgubbarna (dela dem om de är stora).

5. Häll smeten ovanpå kexbottnen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min tills smeten stannat.

6. Smält chokladen över vattenbad eller på låg effekt i mikro. Vispa ihop chokladen med crème fraiche och ½ dl socker.

7. Ta ut kakan ur ugnen. Bred försiktigt chokladblandningen över den första fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen i 6–8 min. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i ca 30 min.

8. Låt kakan svalna helt och låt den stå i kylen några timmar eller över natten. Dekorera med färska jordgubbar vid servering.

NUVARANDE Jordgubbscheesecake med choklad
NÄSTA Non stopkakor