Ljuvlig jordgubbscheesecake och kladdkaka i ett.

Recept: Jordgubbscheesecake på kladdkakebotten

Ca 12 bitar

Botten

  • 125 g smör
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg

Fyllning

  • 200 g färskost, t ex Philadelphia
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • 5 dl vispgrädde
  • 100 g vit choklad, hackad
  • 3 dl jordgubbar, mosade

Garnering (frivillig)

  • jordgubbar doppade i vit choklad och riven kokos

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Bottnen: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i ka­strullen och rör ihop det till en smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar hög kant, ca 24 cm i diameter.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 17–20 min. Låt den kallna men ta den inte ur formen.
  5. Fyllning: Blanda ihop färskost, socker och vaniljsocker till en smet. Vispa ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden och vänd ner den tillsammans med den vita chokladen och jordgubbarna.
  6. Häll gräddsmeten över kladdkakebottnen. Täck över formen med plastfolie och frys den i ett par timmar.
  7. Garnera gärna kakan med jordgubbar doppade i vit choklad och kokos.
NUVARANDE Jordgubbscheesecake på kladdkakebotten
NÄSTA Lavendeltårta med vit choklad & vinbär