Knaprigt jordnötsbräck

Knaprigt jordnötsbräck på en skärbräda från Soop och i en ask i glas och mässing från Pipol’s Bazaar.

Jordnötsbräck

AV EVA NORDLINDER FOTO THOMAS HJERTÉN
Bjud in dina vänner till den mysigaste glöggfesten och servera detta härliga tilltugg av både sött och salt.

Recept: Jordnötsbräck

INGREDIENSER

Ca 1 plåt

  • 100 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl ljus sirap
  • 150 g jordnötter, salta

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka smör, strösocker och sirap i en tjockbottnad kastrull till 145 grader, det tar ca 10 min.
  2. Ta kastrullen från plattan och rör ner jordnötterna. Koka massan i ytterligare 3–5 min tills den når 145 grader igen.
  3. Häll genast upp smeten på en plåt med bakplåtspapper och låt den stelna. Bryt bräcken i lagom stora bitar.

Etiketter: