Söt fudge som med sina tre lager blir mjuk, seg och knaprig.

Recept: Jordnötsfudge med choklad

INGREDIENSER

Ca 25 stora eller 50 små bitar

  • 100 g smör
  • 1 dl kakao
  • ¾ dl strösocker
  • ¾ dl mjölk
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 6 dl florsocker
  • 30 vaniljfudge (små­godisbitar)
  • 1 msk vatten
  • 300 g salta jordnötter
  • 150 g mörk choklad, hackad
  • 150 g mjölkchoklad, hackad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka upp smör, kakao, strösocker och mjölk i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i vaniljpulver och florsocker.
  2. Bred ut smeten i en form, 20 x 20 cm, med bakplåtspapper i botten.
  3. Värm vaniljfudge och vatten i en kastrull på medelvärme tills det smält ihop. Ta kastrullen från värmen och blanda ner jordnötterna.
  4. Bred ut jordnötssmeten över chokladlagret i formen.
  5. Smält chokladen över vattenbad. Häll chokladen i formen som ett sista lager och ställ formen i kylskåpet.
  6. Låt fudgen stelna helt innan du lyfter den ur formen och skär i lagom stora bitar. Förvara fudgebitarna svalt.
Jordnötsfudge med choklad

Salta jordnötter mot söt vaniljfudge är otroligt gott!

NUVARANDE Jordnötsfudge med choklad
NÄSTA Chokladfyllda vetelängder