Jordnötsfudge

Salta jordnötter mot söt vaniljfudge är otroligt gott!

Jordnötsfudge med choklad

av cecilia möller
Söt fudge som med sina tre lager blir mjuk, seg och knaprig. Skär bitarna större om de är tänkta som efterrätt och mindre om de ska vara munsbitar till kaffet.

Ca 25 stora eller 50 små bitar

100 g smör
1 dl kakao
¾ dl strösocker
¾ dl mjölk
½ tsk vaniljpulver
6 dl florsocker
30 vaniljfudge (små­godisbitar)
1 msk vatten
300 g salta jordnötter
150 g mörk choklad, hackad
150 g mjölkchoklad, hackad

GÖR SÅ HÄR

1. Koka upp smör, kakao, strösocker och mjölk i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i vaniljpulver och florsocker.

2. Bred ut smeten i en form, 20 x 20 cm, med bakplåtspapper i botten.

3. Värm vaniljfudge och vatten i en kastrull på medelvärme tills det smält ihop. Ta kastrullen från värmen och blanda ner jordnötterna.

4. Bred ut jordnötssmeten över chokladlagret i formen.

5. Smält chokladen över vattenbad. Häll chokladen i formen som ett sista lager och ställ formen
i kylskåpet.

6. Låt fudgen stelna helt innan du lyfter den ur formen och skär i lagom stora bitar. Förvara fudgebitarna svalt.