Recept på jordnötssandwich med advokadoglass. En lite syrlig och alldeles silkeslen glass mellan knapriga jordnötskex.

Recept: Jordnötssandwich med advokadoglass

INGREDIENSER

Ca 8 port

Glass

  • 3 avokado
  • 5 dl mezeyoghurt
  • 2 dl strösocker
  • ½ dl vit sirap
  • 1 lime, skalet
  • ½ dl limesaft
  • 2 msk mörk rom

Jordnötskakor (16–18 st)

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm bikarbonat
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 120 g smör, rumsvarmt
  • 2 ½ dl crunchy jordnötssmör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 stort ägg, rumsvarmt
  • 1 msk mjölk
  • 2 dl vita chokladknappar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Mixa alla ingredienser till glassen till en slät puré. Kör smeten i en glassmaskin i ca 20 min eller tills den har blivit fast. Lägg glassen i en frysvänlig bunke med lock och frys ner den i minst 2 tim (glassen håller i 2 veckor). Ta fram den 10 min innan servering.
  2. Kakor: Sätt ugnen på 180 grader. Sikta ner alla torra ingredienser i en skål och ställ den åt sidan.
  3. Vispa smör och jordnötssmör i en annan skål fluffigt i 3 min med elvisp.
  4. Tillsätt båda sockersorterna samt ägget och vispa vidare. Tillsätt mjölk och torrvaror till smörblandningen. När smeten är blandad så vänder du ner chokladknapparna.
  5. Lägg golfbollsstora klickar av smeten på en plåt med bakplåtspapper, tänk på att ha mellanrum emellan.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min, de kommer att vara lite fuktiga när du tar ut dem, men de torkar och blir härligt sega när de har svalnat.
  7. Montering: Lägg en rejäl klick glass mellan två kakor och servera.
Jordnötssandwich med advokadoglass

Foto: MATILDA LINDEBLAD

Lägg en rejäl klick glass mellan två kakor, servera och njut!

NUVARANDE Jordnötssandwich med advokadoglass
NÄSTA Getostcheesecake med rödbetor & rödvin