En läcker kaffeglass med mandelkrokant som det lilla extra.

Recept: Kaffeparfait med mandelkrokant

INGREDIENSER

4–6 personer

  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl kallt starkt kaffe eller espresso

Mandelkrokant

  • 1 dl strösocker
  • 50 g hackad sötmandel

GÖR SÅ HÄR:

  1. Kaffeparfait: Vispa äggulor och socker luftigt i 3–4 min med elvisp.
  2. Vispa grädden lätt i en annan skål. Tillsätt crème fraiche till grädden och vispa försiktigt ihop dem.
  3. Vänd ner äggsmeten i gräddblandningen. Tillsätt kaffet och rör försiktigt.
  4. Lägg glassmeten i en form med lock. Ställ den i frysen i minst 4 tim.
  5. Mandelkrokant: Smält socker i en tjockbottnad kastrull tills det är gyllene. Tillsätt mandeln och rör tills det går ihop till en massa.
  6. Töm ut blandningen på ett bakplåtspapper och låt den kallna helt. Hacka den sedan till grova smulor med en kniv.
  7. Ta ut parfaiten ur frysen ca 10 min innan servering. Servera kulor av den i glas eller skålar med mandelkrokanten strödd över.
NUVARANDE Kaffeparfait med mandelkrokant
NÄSTA Citronfromage med havresmul & blåbär