Saftig kardemummakaka med mandariner.

Mandarin och kardemumma är en ljuvligt god kombination.

12–14 bitar

ca 175 g mandarinklyftor, konserverade
100 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl strösocker
2 ägg
1 ½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
2 ¾ dl vetemjöl
1 ½ dl filmjölk

Garnering
3 ½ dl florsocker
2–3 msk mandarinjuice (från konservburken)
mandarinklyftor

Gör så här
1.
Sätt ugnen på 175 grader. Häll av juicen från mandarinklyftorna i ett glas (används till glasyren). Skär klyftorna i små bitar, spara en klyfta till glasyren.
2. Vispa smör och socker pösigt i en bunke. Tillsätt äggen och vispa en stund till. Blanda kardemumma, vaniljsocker, bikarbonat och mjöl. Rör ner mjölblandningen, filmjölk och mandarinklyftor i smeten.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den kallna i formen.
5. Glasyr: Blanda ihop florsocker, mandarinjuice och en mosad mandarinklyfta till en glasyr. Bred ut den över kakan och låt den stelna.

NUVARANDE Kaka med kardemumma & mandariner
NÄSTA Kronans kaka