Den söta mjölkbaserade krämen dulce de leche finns att köpa färdig och sätter tillsammans med kokos smak på kakorna.

Recept: Kakor med dulce de leche & kokos

INGREDIENSER

30–35 st

  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 1 ¾ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 4 ¾ dl vetemjöl
  • 1 dl riven kokos

Topping

  • ca 200 g dulce de leche (½ burk)
  • ca 1 dl riven kokos

GÖR SÅ HÄR:

  1.  Vispa smör och strösocker till en krämig smet. Tillsätt ägg och vispa lite till.
  2. Sikta vetemjöl över smeten och tillsätt kokos. Blanda tills allt går ihop.
  3. Rulla bollar, ca 1 msk smet (20 g) och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta till bollarna något med handen. Ställ plåtarna i kylen i 20–30 min. Sätt ugnen på 165 grader.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12–15 min. Låt dem svalna på plåten i några minuter och sedan helt på galler.
  5. Bred 1 tsk dulce de leche på varje kaka och strö kokos över.
NUVARANDE Kakor med dulce de leche & kokos
NÄSTA Mjölkchokladkola med kokos & mörk choklad