Recept: Kakor med dulce de leche & kokos
INGREDIENSER
30–35 st
- 175 g smör, rumsvarmt
- 1 ¾ dl strösocker
- 1 ägg
- 4 ¾ dl vetemjöl
- 1 dl riven kokos
Topping
- ca 200 g dulce de leche (½ burk)
- ca 1 dl riven kokos
GÖR SÅ HÄR:
- Vispa smör och strösocker till en krämig smet. Tillsätt ägg och vispa lite till.
- Sikta vetemjöl över smeten och tillsätt kokos. Blanda tills allt går ihop.
- Rulla bollar, ca 1 msk smet (20 g) och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta till bollarna något med handen. Ställ plåtarna i kylen i 20–30 min. Sätt ugnen på 165 grader.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i 12–15 min. Låt dem svalna på plåten i några minuter och sedan helt på galler.
- Bred 1 tsk dulce de leche på varje kaka och strö kokos över.