Ostfrallorkalljast

Kalljästa ostfrallor

Av Linda Andersson Foto Roger Olsson
Något grova frallor med ost både i degen och ovanpå som garnering.

12 st

25 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
100 g ost av valfri sort, riven
1 msk honung
1 msk rapsolja
7–8 dl vetemjöl

Garnering
ca 1 dl ost, riven

GÖR SÅ HÄR
1. På kvällen: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Rör ner grahamsmjölet och låt blandningen stå i ca 5 min.

2. Tillsätt salt, ost, honung, olja och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.

3. Dela degen i 12 bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på en plåt, klädd med bakplåtspapper, som får plats i kylen. Täck bröden med plastfolie och låt bröden jäsa i kylen över natten.

4. På morgonen: Ta ut bröden ur kylen. Sätt ugnen på 250 grader. Strö ost över frallorna. Grädda dem mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på ett galler.