Kanelbullekladdkaka med pärlsocker

Ljuvligt god kladdkaka med smak av kanelbulle, kan det bli bättre?

Kanelbullekladdkaka – oemotståndligt god!

Ljuvligt god och enkel kladdkaka med smak av kanelbulle. Det bästa av två världar – kladdkaka och kanelbulle i ett! En perfekt dessert eller fikabröd som man snabbt slänger ihop av ingredienser man oftast har hemma.

Recept: Kanelbullekladdkaka

INGREDIENSER

Kladdkaka

  • 120 g smör
  • 2 dl socker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kanel

Garnering

  • Kanel
  • Pärlsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smör.
  3. Knäck ägg och tillsätt socker, salt, kanel, mjöl och vaniljsocker.
  4. Rör ihop med det smälta smöret.
  5. Smöra en liten form.
  6. Häll smeten i formen och strö på kanel.
  7. Grädda i 15-20 minuter, garnera med pärlsocker.

Glutenfri kanelbullekladdkaka

Vill du göra kladdkakan glutenfri går det bra att byta ut vetemjölet mot 2,5 dl mandelmjöl eller glutenfri mjölmix.

Kan du inte få nog av kladdkaka? Testa gärna:

Kladdig kladdkaka

Klassisk kladdig kladdkaka