Kanelbullelasagne

Kanelbullelasagne - en ljuvligt saftig kaka.

Kanelbullelasagne

Recept: Kanelbullelasagne

En twist på den klassiska kanelbullen. En ljuvligt saftig kaka.

Kanelbullelasagne, deg

  • 25 g jäst
  • 75 g smör
  • 1,75 dl mjölk
  • 1,25 dl vatten
  • 1 ägg
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,5 msk kardemumma, grovstött
  • 0,5 tsk salt
  • 6,5 dl vetemjöl

Fyllning

  • 75 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 msk kanel, mald

KANELBULLELASAGNE – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smula jäst i en bunke.
  3. Smält smör och tillsätt mjölk och vatten. Värm till fingervarmt, 37°. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
  4. Tillsätt resten av degvätskan, ägg, socker, kardemumma, salt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen.
  5. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
  6. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla ut till en platta. Skär ut ”lasagneplattor” med hjälp av en form.
  7. Lägg i en platta, ta på fyllning. Upprepa stegen tills formen är fylld.
  8. Grädda mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter.

Etiketter: kanelbulle, Bullar, lasagne