Kanelbullemacarons

Små, söta macarons som både ser ut och smakar som kanelbullar.

Kanelbullemacarons

av linus larsson foto thomas hjertén

Läckra kanelbullemacarons som både smakar och ser ut som kanelbullar.

Recept: Kanelbullemacarons

30 st

2 äggvitor, rumsvarma
½ dl strösocker
1 ¾ dl mandelmjöl
2 ½ dl florsocker
2 tsk mald kardemumma
brun hushållsfärg
pärlsocker

Kanelfrosting
60 g smör, rumsvarmt
1 msk mald kanel
2 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljpulver

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa äggvitan hård. Tillsätt därefter strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills marängen blir blank och seg.

2. Kör mandelmjölet, florsockret och kardemumman i en matberedare i minst 15 sek.

3. Sikta och vänd ner blandningen i marängen, 1/3 åt gången. Droppa i lite brun färg.

4. Ta bort ½ dl av smeten och lägg den i en skål och färga den mörkbrun.

5. Rör tills marängen är smidig och seg. Fyll två spritspåsar. Spritsa ut 60 st cirklar, i storleken av femkronor, med den ljusare smeten på två plåtar med bakplåtspapper.

6. Slå plåten mot bänken så att kakorna flyter ut. Ta den mörkbruna smeten och klipp ett litet hål på spritspåsen. Spritsa ett ringlande mönster på hälften av bottnarna, se bild.

7. Strö lite pärlsocker över bottnar som är mönstrade.

8. Låt dem vila i 30–60 min tills ytan är torr och det inte blir några märken när du petar på dem. Sätt ugnen på 150 grader. Grädda dem mitt i ugnen i 15–20 min.

9. Frosting: Rör ihop alla ingredienser och spritsa ut en klick på hälften av bottnarna. Tryck sedan ihop dem så att fyllningen trycks ut jämnt mellan de båda.