Söt att se på och god att äta är vår karamelliserade vaniljpannacotta med en knaprig pistaschtopping.

Recept: Karamelliserad vaniljpannacotta med pistaschcrumble

INGREDIENSER

Ca 8 glas

  • 3 gelatinblad
  • 150 g strösocker
  • 500 g vispgrädde
  • 1 vaniljstång

Pistaschcrumble

  • 100 g smör, kylskåpskallt
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl farinsocker
  • 150 g pistaschnötter, grovt hackade
  • 2 tsk havssalt

GÖR SÅ HÄR:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min.
  2. Häll strösockret i en kastrull och låt det smälta utan att röra i det , då kristalliserar det sig. När sockret blir bärnstensgult, häll försiktigt över grädden, lite i taget, under försiktig vispning.
  3. Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Tillsätt dem och stången till gräddblandningen. Låt det sjuda i ca 15 min.
  4. Krama ur gelatinbladen och blanda ner dem i den varma gräddblandningen. Vispa ordentligt så att gelatinet fördelas jämnt.
  5. Häll upp smeten i glas eller formar och låt dem stå i kylen i minst 2 tim.
  6. Pistaschcrumble: Sätt ugnen på 200 grader. Skär smöret i kuber. Tillsätt vetemjölet och farinsockret och blanda till en smuldeg. Tillsätt nötterna och saltet.
  7. Strö smulorna på ett bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i ca 10 min. Låt dem svalna.
  8. Servering: Strö crumbeln över pannacottan. På bilden serveras desserten även med en gräddklick.
Vaniljpannacotta i glas

Underbar karamelliserad pannacotta med en knaprig pistaschtopping.

Kyl pannacottan i glas som gör sig vackert på bordet.

NUVARANDE Karamelliserad vaniljpannacotta med pistaschcrumble
NÄSTA Marsipanbrownies