Karamellpudding toppat med små browniebitar, fudge och karamelliserade popcorn är en given succé efter middagen.

En underbar karamellpudding som toppas med brownie, fudge och karamelliserade popcorn.

4 små glas

1 1/2 gelatinblad
½ vaniljstång
3 dl vispgrädde
2 krm salt
1 dl strösocker
1 msk vatten
rivet skal av 1 apelsin

Karamelliserade popcorn
½ dl strösocker
½ msk vatten
2 dl popcorn, poppade
4–5 droppar pressad citron

Till servering
4 msk kokt kondenserad mjölk, se ruta
2 dl lättvispad grädde
1 bit brownie eller kladdkaka
4 fudgekolor, finns att köpa i lösvikt

GÖR SÅ HÄR
1. Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5–10 min. Dela vaniljstången på längden och lägg stången och fröna i en kastrull. Häll på grädden och tillsätt saltet. Värm grädden och dra sedan kastrullen åt sidan.

2. Smält socker och vatten till en karamell i en separat kastrull. Lägg i apelsinskalet i grädden. Häll lite i taget av gräddblandningen i karamellen och sjud ihop allt. Sila grädden så att skalen försvinner.

3. Lyft upp gelatinet och lägg det i den varma karamellgrädden. Rör om tills gelatinet smält. Låt det svalna något och häll sedan upp i portionsglas. Ställ in dem i kylen tills det har
stelnat. Det tar 2–3 tim.

4. Karamelliserade popcorn: Smält socker och vatten till en ljus karamell i en ren och torr stekpanna. Vänd hastigt i popcornen, droppa i citronen, rör om och häll upp dem på ett bakplåtspapper. Separera dem med en gaffel innan de stelnar. Eller bryt i bitar när det stelnat.

5. Till servering: Blanda kondenserad mjölk med den vispade grädden. Lägg en sked på varje glas. Skär brownien och fudgen i små tärningar och lägg dem ovanpå. Toppa med karamelliserade popcorn.

Vi rekommenderar den här produkten från Kökets Favoriter till receptet:
Popcornen kan du karamellisera i denna stekpanna!

NUVARANDE Karamellpudding med brownie
NÄSTA Chokladcrunch