Toppa din macka med goda tillbehör som skinka, paprika 
och rödbetsskott.

Toppa din macka med goda tillbehör som skinka, paprika och rödbetsskott.

Kesobröd

Av Jonna Karvonen Foto Thomas Hjertén
Ett proteinrikt bröd helt utan mjöl och med nyttiga fetter och fibrer.

Recept: Kesobröd utan mjöl

INGREDIENSER

9–12 bitar

  • 500 g keso
  • 4 ägg, uppvispade
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solrosfrön
  • ½ dl chiafrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1–2 tsk brödkryddor
  • 1 tsk salt

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda keso och ägg i en bunke. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ner dem i keson.
  2. Bred ut smeten till en 1 cm tjock rektangel, ca 24 x 26 cm, på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda brödet mitt i ­ugnen i ca 20 min. Låt det svalna på plåten och skär sedan upp det i bitar.