Ett proteinrikt och glutenfritt bröd med nyttiga fetter och fibrer. Perfekt till både frukost och mellis.

Recept: Kesobröd utan mjöl

INGREDIENSER

9–12 bitar

  • 500 g keso
  • 4 ägg, uppvispade
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solrosfrön
  • ½ dl chiafrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1–2 tsk brödkryddor
  • 1 tsk salt

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda keso och ägg i en bunke. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ner dem i keson.
  2. Bred ut smeten till en 1 cm tjock rektangel, ca 24 x 26 cm, på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda brödet mitt i ­ugnen i ca 20 min. Låt det svalna på plåten och skär sedan upp det i bitar.

kesobröd recept

NUVARANDE Kesobröd utan mjöl
NÄSTA Saffranspannkaka i småformar