Key lime pie med vispad grädde

En bit key lime pie är en perfekt avslutning på en god middag.

Key lime pie

Av Eva Nordlinder Foto Thomas Hjertén

Ljuvligt god key lime pie med spröd botten och krämig limefyllning.

Recept: Key lime pie

INGREDIENSER

6–8 bitar

Botten

  • 200 g digestivekex
  • 2 msk farinsocker
  • 100 smör, smält

Fyllning

  • 1 msk limeskal, finrivet
  • 1 dl limesaft, ca 3 frukter
  • 6 äggulor
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 400 g

Garnering

  • ca 2 dl vispgrädde
  • 2 lime

KEY LIME PIE – GÖR SÅ HÄR: 

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa kexen med socker och smör till en smulig massa. Tryck ut smulorna, även lite upp på kanten, i en form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar botten.
  3. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 8 min. Låt den svalna. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader.
  4. Riv skalet fint från limefrukterna så att du får ihop 1 msk. Pressa saften ur dem.
  5. Vispa äggulorna i en skål tills de börjar tjockna. Tillsätt den kondenserade mjölken och vispa vidare tills smeten åter är något tjock. Blanda ner limesaft och skal.
  6. Häll smeten på pajbottnen. Grädda pajen mitt i ugnen i 13–15 min. Låt den svalna och ställ den sedan i frysen i ca 3 tim.
  7. Ta fram pajen ca 20 min innan servering. Vispa grädden, men inte för hårt. Garnera pajen med grädden spritsad i små toppar runt om samt dekorera med tunna skivor av lime och lite rivet limeskal.