Kladdkaka i bitar toppade med godis

Alla kan välja sin favorit­topping med den här kladdkakan.

Kladdkaka i bitar toppade med godis

av Anna Nordh Foto Thomas Hjertén
Baka en kladdkaka i bitar toppade med godis och bär.

Recept: Kladdkaka i bitar toppade med godis

INGREDIENSER

8 bitar

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl

Mjölkchokladfrosting

  • 100 g mjölkchoklad, hackad
  • 100 g färskost, rumsvarm
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • ½ dl florsocker

Garnering

  • geléhallon
  • lakritsgodis
  • färska bär
  • salta jordnötter
  • minimarshmallows
  • chokladsås
  • Dumle, i bitar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och tillsätt strösocker och vaniljsocker. Rör om och ta kastrullen från plattan. Rör ner kakao, salt och äggen, ett i taget. Tillsätt vetemjölet och rör till en slät smet. Häll smeten i en smord och mjölad form, ca 23 cm i diameter.
  2. Grädda kakan mitt i ugnen i 13–15 min. Låt den svalna.
  3. Frosting: Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna. Vispa ihop färskost, smör och florsocker. Rör ner den avsvalnade chokladen och vispa till en fluffig frosting. Bred ut den på kakan. Skär kakan i 8 bitar.
  4. Garnera 3 av bitarna med geléhallon och lakrits, 3 bitar med jordnötter, marshmallows, chokladsås och Dumle och 2 med bär.

Etiketter: Kladdkaka