För chokladälskaren är kladdkaka i långpanna en dröm. En kladdkaka i långpanna kan med fördel bakas dagen innan den ska serveras. Välj om du vill ha chokladglasyr eller kakan bara som den är med grädde och färska bär.

Recept: Kladdkaka i långpanna

INGREDIENSER

Ca 30 bitar

Kladdkaka

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl kakao
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver

Chokladglasyr

  • 100 g smör
  • 200 g ljus eller mörk choklad
  • 2 dl florsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och ta bort den från plattan.
  2. Dela chokladen i bitar och låt den smälta i det varma smöret.
  3. Vispa ägg och socker i några minuter. Tillsätt smörblandningen tillsammans med mjölken och rör till en slät smet.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
  5. Täck en långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakplåtspapper och fördela smeten i den. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Låt den svalna.
  6. Glasyr: Smält smör och choklad över vattenbad. Rör ner florsockret.
  7. Bred glasyren över den avsvalnade kakan. Låt glasyren stelna. Pudra över lite kakao eller florsocker. Skär i rutor.
Kladdkaka i långpanna med kakao

Kladdkaka i långpanna är smidigt om man ska baka till många.

För chokladälskaren är kladdkaka i långpanna en dröm. Här hittar du receptet på klassisk kladdig kladdkaka och en läcker kladdkaka med lakritskola!

NUVARANDE Kladdkaka i långpanna
NÄSTA Polkagris-sandwich