Kladdkaka med jordnötstäcke

Lyxa till kladdkakan med ett jordnötstäcke och toppa med ringlad choklad.

Kladdkaka med jordnötstäcke

Av Cecilia Möller

Ett läckert täcke gör kladdkakan mer spännande. Servera den med en klick grädde.

Recept: Kladdkaka med jordnötstäcke

12 bitar

2 ägg
3 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smör

Jordnötstäcke
100 g smör
3 dl florsocker
1 ½ dl salta jordnötter, hackade
2 dl jordnötssmör
Garnering
50 g mörk choklad, hackad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker ljust och luftigt.

2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål, vänd sedan ner dem i äggsmeten och rör till en jämn smet. Smält smöret och rör ner det i smeten.

3. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20 min. Låt den svalna i formen.

4. Jordnötstäcke: Smält smöret och blanda det med florsocker, jordnötter och jordnötssmör. Bred ut smeten jämnt över kladdkakan. Ställ kakan kallt en stund.

5. Smält chokladen över vattenbad och ringla den över kladdkakan.

Etiketter: Kladdkaka, jordnötter