kladdkaka-med-ostbagar-ostkrokar

Kladdkaka med ostbågar

Av Lina Adamsson

Söndag den 5:e mars är det Cheese Doodle Day, det vill säga ostbågens dag! Det måste vi såklart fira med en maffig kladdkaka med ostbågar!

1 st

150 g smör
150 g mjölkchoklad, grovhackad
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 krm salt
2 msk kakao
3 dl vetemjöl

Topping
ca ½ påse ostbågar
400 g mjölkchoklad, grovhackad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en stor kastrull. Flytta kastrullen från plattan och lägg i mjölkchokladen. Låt den smälta sakta i smöret.

2. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg, salt och kakao i kastrullen och rör om till en len smet. Sikta i vetemjölet. Häll smeten i en springform, ca 23 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min och låt kakan svalna.

3. Topping: Täck kakan med valfri mängd ostbågar. Smält mjölkchokladen över vattenbad och häll över ostbågarna. Ställ kakan i kylen en stund så att chokladen stelnar. Garnera med krossade ostbågar.

Etiketter: kladdkaka, ostbågar