Kladdkaka med tryffel

Härlig kladdkaka med chokladganache.

Kladdkaka med tryffel

av anna nordh foto thomas hjertén
Kladdkaka med härligt chokladig tryffel på toppen.

Recept: Kladdkaka med tryffel

INGREDIENSER

10–15 bitar

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl

Tryffel

  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g mjölkchoklad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan.
  2. Rör i strösocker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist vetemjölet.
  3. Bred ut smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 min, kakan ska vara lite lös i mitten.
  4. Tryffel: Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner den till den smält. Låt tryffeln halvstelna i kylen i ca 1 tim. Bred den över kakan. Låt kakan stå kallt minst 1 tim före servering. Servera gärna kakan med lättvispad grädde.