Kladdkaka med tryffel

Härlig kladdkaka med chokladganache.

Kladdkaka med tryffel

av anna nordh foto thomas hjertén

Kladdkaka med härligt chokladig tryffel på toppen. Gelatinbubblorna hittar du recept på i nummer 2/2017 av Hembakat, ute nu.

10–15 bitar

150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Tryffel
1 ½ dl vispgrädde
2 msk smör
100 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad

GÖR SÅ HÄR
1.
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan.

2. Rör i strösocker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist vetemjölet.

3. Bred ut smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 min, kakan ska vara lite lös i mitten.

4. Tryffel: Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner den till den smält. Låt tryffeln halvstelna i kylen i ca 1 tim. Bred den över kakan. Låt kakan stå kallt minst 1 tim före servering. Servera gärna med lättvispad grädde.