En härligt kladdig kaka som serveras med vaniljglass eller vispad grädde. Har du inte tid att göra chokladkrämen kan du i stället pudra kakan med florsocker. Klart på mindre än 30 min!

Recept: Kladdkaka med valnötter

INGREDIENSER

Ca 8 bitar

  • 1 ½ dl valnötter
  • 2 ägg
  • 100 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 1 krm salt

Choklad- & nöttopping

  • 3/4 dl vispgrädde
  • 1 msk starkt kaffe
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • ½ dl valnötter, hackade

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj kanterna på en springform, ca 22 cm i diameter, och klipp till ett bakplåtspapper till botten.
  2. Hacka valnötterna grovt. Vispa upp äggen i en bunke.
  3. Smält smöret försiktigt i en rymlig kastrull. Tillsätt alla ingredienser och rör ihop allt till en smet.
  4. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–20 min. MLåt den svalna.
  5. Choklad- & nöttopping: Värm grädden och kaffet i en kastrull. Ta kastrullen från plattan när det är varmt och rör ner chokladen tills den smälter. Låt blandningen svalna något. Bred ut toppingen på kakan och strössla över valnötter.
Kladdkaka med valnötter

Foto: THOMAS CARLGREN

Valnötterna som är både i smeten och ovanpå kakan är pricken över i.

NUVARANDE Kladdkaka med valnötter
NÄSTA Dubbla kaffekakor