Kladdkakekakor

Kladdkaka och småkaka i ett.

Kladdkakekakor

av shireen selfelt foto thomas hjertén

Lite mjuksega kakor med mycket smak av choklad.

Recept: Kladdkakekakor

Ca 12 st

225 g mörk choklad, 60–70 procent
60 g smör
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 stora ägg
2 dl farinsocker
1 tsk vaniljpulver

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret över ett vattenbad.

2. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en bunke. Vispa ägg, farinsocker och vaniljpulver vitt och pösigt i en annan bunke.

3. Vispa ner den smälta chokladen och smöret i äggblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa tills allt går ihop.

4. Ställ smeten i frysen i 30 min.

5. Forma degen till 10–12 bollar med hjälp av en kakskopa, ca 4–5 cm i diameter, eller rulla dem för hand, lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper.

6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 9–12 min. Låt dem svalna på ett galler.