Kladdkakekakor

Kladdkaka och småkaka i ett.

Kladdkakekakor

av shireen selfelt foto thomas hjertén
Lite mjuksega kakor med mycket smak av choklad.

Recept: Kladdkakekakor

INGREDIENSER

Ca 12 st

  • 225 g mörk choklad, 60–70 procent
  • 60 g smör
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 stora ägg
  • 2 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljpulver

KLADDKAKEKAKOR – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret över ett vattenbad.
  2. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en bunke. Vispa ägg, farinsocker och vaniljpulver vitt och pösigt i en annan bunke.
  3. Vispa ner den smälta chokladen och smöret i äggblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa tills allt går ihop.
  4. Ställ smeten i frysen i 30 min.
  5. Forma degen till 10–12 bollar med hjälp av en kakskopa, ca 4–5 cm i diameter, eller rulla dem för hand, lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 9–12 min. Låt dem svalna på ett galler.