Kladdkakemuffins med dumlekola och rostade hasselnötte

Det är gott att toppa kladdkakemuffinsen med grädde, hasselnötter, citronmeliss och rivet apelsinskal.

Kladdkakemuffins med Dumlekola & rostade hasselnötter

Av Monica Stengraff Foto Cecilia Möller
Ljuvliga muffins som kan avrunda vilken måltid som helst.

Recept: Kladdkakemuffins med Dumlekola & rostade hasselnötter

INGREDIENSER

12 st

  • 12 Dumlekolor
  • 50 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 50 g smör, smält
  • ½ dl rapsolja
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl

Garnering

  • vispgrädde
  • hasselnötter, rostade

KLADDKAKEMUFFINS – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Placera ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt och lägg en Dumlekola i varje form.
  2. Smält chokladen över vattenbad.
  3. Vispa ägg och socker vitt i en bunke.
  4. Tillsätt vaniljsocker, salt, smör, olja och sirap i äggsmeten.
  5. Blanda ihop kakao, bakpulver och mjöl. Vänd ner det i smeten.
  6. Rör ner chokladen. Fyll varje muffinsform till 2⁄3 med smet.
  7. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 12–15 min. Låt dem svalna utan bakduk.
  8. Garnera muffinsen med en klick grädde och rostade nötter.