Det är gott att toppa kladdkakemuffinsen med grädde, hasselnötter, citronmeliss och rivet apelsinskal.

Det är gott att toppa kladdkakemuffinsen med grädde, hasselnötter, citronmeliss och rivet apelsinskal.

Kladdkakemuffins med Dumlekola & rostade hasselnötter

Av Monica Stengraff Foto Cecilia Möller
Ljuvliga muffins som kan avrunda vilken måltid som helst.

12 st

12 Dumlekolor
50 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g smör, smält
½ dl rapsolja
1 dl ljus sirap
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl

Garnering
vispgrädde
hasselnötter, rostade

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Placera ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt och lägg en Dumlekola i varje form.

2. Smält chokladen över vattenbad.

3. Vispa ägg och socker vitt i en bunke.

4. Tillsätt vaniljsocker, salt, smör, olja och sirap i äggsmeten.

5. Blanda ihop kakao, bakpulver och mjöl. Vänd ner det i smeten.

6. Rör ner chokladen. Fyll varje muffinsform till 2⁄3 med smet.

7. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 12–15 min. Låt dem svalna utan bakduk.

8. Garnera muffinsen med en klick grädde och rostade nötter.