Smarriga kladdkakemuffins med en läcker fyllning av kaffe och grädde. Kladdkakemuffinsen är gräddade i ugnståliga kaffekoppar av silikon.

Recept: Kladdkakemuffins

INGREDIENSER

8–12 st

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 msk kakao
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 150 g smör, smält

Mockafyllning

  • 50 g smör
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kakao
  • 1 dl kokt kaffe
  • 1 dl vispgrädde

Garnering

  • flingsalt eller strössel

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ihop ägg och socker i en bunke (ej pösigt). Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
  3. Ställ muffinsformar på en plåt och fyll dem med ca 3/4 smet.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–14 min beroende på storlek. De sjunker ihop i mitten.Låt dem svalna i formarna.
  5. Fyllning: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet som får koka ihop tills den tjocknar i några minuter. Låt smeten svalna något.
  6. Häll lite mockafyllning i gropen på varje muffins. Ställ dem i kylen en liten stund så att fyllningen stelnar något. Servera gärna dina kladdkakemuffins med en klick grädde.
Kladdkakemuffins med mockafyllning

Foto: Thomas Hjertén

Kladdkakemuffinsen är gräddade i ugnståliga kaffekoppar av silikon.

NUVARANDE Kladdkakemuffins med mockafyllning
NÄSTA Grundrecept på pajdeg