Kladdkaka med täcke av mörk choklad

Kladdkakan går bra att frysa in.

Klassisk kladdkaka

Av Linda Andersson Foto Thomas Hjertén

Klassisk kladdkaka!

Piffa upp kladdkakan med ett härligt täcke av mörk choklad på toppen.

Ca 12 bitar

150 g smör

3 dl strösocker
3 ägg
4 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker

Garnering
75 g mörk choklad, smält

florsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
 Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, 22–23 cm i diameter eller
18 x 25 cm, med löstagbar kant.
 Vill du ha en extra god kaka kan du bröa formen med kokos. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha den.
3. Låt kakan kallna i formen och bred ut smält choklad på toppen. Låt den stelna.
4. Pudra florsocker på kakan vid servering. Servera den med lättvispad grädde.
Tips!
Ersätt 1 msk av kakaon med 2 tsk pepparkakskrydda så får du en julig smak. Tillsätt även 3/4 dl frysta lingon till smeten före gräddning.

Etiketter: Choklad, Kladdkaka