Knäckebröd som är sprängfyllt med nyttigheter.

Recept: Knäckebröd

INGREDIENSER

50–60 st

  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten, fingervarmt
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk honung
  • 1 krm salt
  • 4 ½ dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl rågkross

Till utbakning

  • vetemjöl

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp. Rör ner olja, honung och salt. Tillsätt dinkelmjöl, linfrön, solrosfrön och rågkross och arbeta degen ordentligt i maskin eller för hand. Låt degen jäsa under bakduk i 60 min. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Dela degen i två delar. Strö ut vetemjöl på bakbordet och kavla ut varje del för
    sig så tunt som möjligt. Stansa ut rundlar ur degen, ca 5 cm i diameter, och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  3. Grädda knäckebröden mitt i ugnen i ca 8 min. Låt dem svalna på galler så att de torkar ordentligt.

Knäckebröd - runda

NUVARANDE Knäckebröd
NÄSTA Florentiner