Knapriga pepparkakor med ädelostkräm

Servera vanliga pepparkakor med ädelostkräm på tub.

Knapriga pepparkakor

Av: Eva Nordlinder Foto: Roger Olsson
Kryddiga och riktigt goda, knapriga pepparkakor.  Börja i god tid eftersom degen ska vila i kylen i ett dygn.

Recept: Knapriga pepparkakor

INGREDIENSER

Ca 100 st knapriga pepparkakor

  • 175 g smör
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 2 1/2 dl brun farin
  • 2 tsk mald kanel
  • 2 tsk malda pomeransskal
  • 1 tsk mald kryddnejlika
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 10–11 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda smör, sirap, socker, farin och kryddor i en bunke eller köks-maskin. Rör ner grädden.
  2. Tillsätt mjölet blandat med bikarbonat och arbeta samman till en smidig deg. Låt degen vila i kylen i ett dygn.
  3. Ta fram degen ur kylen 1 tim före utbakning. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord. Ta ut kakor med valfria mått. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Grädda pepparkakorna mitt i ugnen i ca 5 min. Passa dem noga så att de inte bränns. Låt kakorna svalna på plåten och lägg dem sedan på ett galler för att de ska kallna helt.

Gör det enkelt för dig. Servera vanliga pepparkakor med ädelostkräm på tub eller med den starka och smakrika mjukosten Delizie på burk från Gourmetgruppen. Toppa gärna med en kryddig nöt.

Etiketter: