Tacosemlor

Läckra tacosemlor gjorda av havreflarn fyllda med mandelmassa, vispad grädde och hackad choklad.

Knapriga tacosemlor

Av Linda Andersson Foto Thomas Hjertén
Små, vackra havreflarns­skålar blir perfekta att fylla med len mandelmassa.

Recept: Knapriga tacosemlor

INGREDIENSER

12–15 st

Havreflarn

  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 nypa salt

Fyllning

  • ca 200 g mandelmassa
  • 2–3 msk mjölk
  • 4–5 dl vispgrädde
  • 25 g mörk choklad, hackad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Havreflarn: Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och tillsätt alla ingredienser under omrörning.
  2. Klicka ut smeten, ca 1 ½ msk per flarn, på en plåt med bakplåtspapper. Lägg klickarna glest för de flyter ut ordentligt.
  3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min.
  4. Böj kakorna medan de är varma genom att lägga dem på en kavel, flaska eller liknande och låt dem stelna. Var försiktig, de är ganska ömtåliga.
  5. Fyllning: Mosa ihop mandel­massan med ­mjölken och lägg en klick i varje tacoskal.
  6. Vispa grädden fluffig och spritsa ner den i tacoskalen, gärna med en stjärntyll. Strö över hackad choklad.

Recept på klassiska semlor med hemmagjord mandelmassa hittar du här!

Etiketter: Semlor, taco, tacosemlor