Tacosemlor

Läckra tacosemlor gjorda av havreflarn fyllda med mandelmassa, vispad grädde och hackad choklad.

Knapriga tacosemlor

Av Linda Andersson Foto Thomas Hjertén

Små, vackra havreflarns­skålar blir perfekta att fylla med len mandelmassa.

12–15 st

Havreflarn
75 g smör
1 dl strösocker
½ tsk bakpulver
1 ½ dl havregryn
1 dl vetemjöl
2 msk vispgrädde
2 msk ljus sirap
1 nypa salt

Fyllning
ca 200 g mandelmassa
2–3 msk mjölk
4–5 dl vispgrädde
25 g mörk choklad, hackad

Gör så här
1. Havreflarn: Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och tillsätt alla ingredienser under omrörning.

2. Klicka ut smeten, ca 1 ½ msk per flarn, på en plåt med bakplåtspapper. Lägg klickarna glest för de flyter ut ordentligt.

3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min.

4. Böj kakorna medan de är varma genom att lägga dem på en kavel, flaska eller liknande och låt dem stelna. Var försiktig, de är ganska ömtåliga.

5. Fyllning: Mosa ihop mandel­massan med ­mjölken och lägg en klick i varje tacoskal.

6. Vispa grädden fluffig och spritsa ner den i tacoskalen, gärna med en stjärntyll. Strö över hackad choklad.

Vi rekommenderar den här produkten från Kökets Favoriter till receptet:
Spritsa ner grädden i tacoskalen med hjälp av denna spritspåse med stjärntyll!

Här hittar du vårt populära recept på klassiska semlor med hemmagjord mandelmassa!

Fler recept på semlor hittar du här.

Etiketter: Semlor, taco, tacosemlor