Kaka med härligt exotisk touch av kokos.

Kaka med härligt exotisk touch av kokos.

Kokoskaka

Av Katarina Carlgren Foto Thomas Carlgren

En läcker kokoskaka toppad  med choklad, hyvlad kokos och rivet apelsinskal.

8–10 bitar

150 g smör
4 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl riven kokos
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Glasyr
100 g mörk choklad, 55 procent
1 dl vispgrädde

Garnering
hyvlad kokos
1 apelsin, rivet skal

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form,
minst 1 ½ liter.

2. Smält smöret försiktigt. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.

3. Vänd ner kokos och smör i äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner det i smeten. Häll smeten i formen.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen.

6. Glasyr: Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan, lägg i chokladen och rör till en jämn glasyr. Låt den svalna.

7. Garnera den avsvalnade kakan med glasyren. Garnera den med hyvlad kokos och rivet apelsinskal.