En läcker och saftig kokospaj garnerad med hallon och vispad grädde.

Riven kokos är gott i alla sorters bakverk. Här får de läckra flingorna samsas med smör, ägg och socker i en saftig paj.

Recept: Kokospaj

INGREDIENSER

Ca 10 bitar kokospaj

Pajdeg

  • 100 g majsmjöl (ca 2 ½ dl)
  • 100 g maizena majsstärkelse (ca 1 ¾ dl)
  • 1 tsk fiberhusk
  • ½ msk strösocker
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten

Pensling

  • 1 äggvita, uppvispad

Fyllning

  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 200 g riven kokos
  • 50 g smör, rumsvarmt

Garnering

  • 1 ½ dl vispgrädde
  • hallon, färska

GÖR SÅ HÄR:

  1. Pajdeg: Blanda ihop majsmjöl, maizena, fiberhusk och strösocker. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt ägg och vatten och arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Låt den vila i kylen i ca 1 tim. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, 20 cm i diameter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min. Ta ut och pensla skalet med äggvita. Grädda pajskalet i ytterligare 5 min.
  4. Fyllning: Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Blanda ner kokos och smör och låt smeten stå i 15–20 min.
  5. Bred ut kokosfyllningen i pajskalet och grädda pajen mitt i ugnen i 10 min. Låt den svalna.
  6. Garnera med vispad grädde och färska hallon.
NUVARANDE Kokospaj
NÄSTA Chokladkräm med sockerflarn